Thursday 18 June 2015

ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
















Από το ημερολόγιο της εργασιακής αγανάκτησης. Απόσπασμα.
Σεμινάριο, ημέρα πρώτη, θέμα αξιολόγηση προσωπικού. Τόπος, κεντρικά. Ακροατήριο, εκκολαπτόμενοι νέοι υπαλληλοι σε διευθυντικές θέσεις χαμηλής βαθμίδας. Ομιλητής, υψηλά ιστάμενος διευθυντής. Δεξιότητες επικοινωνίας αγγίζουν το μηδέν, διαβάζει όσα βλέπουμε σε προτζέξιον.
Προς το τέλος της ημέρας: '..και φυσικά όταν υπάρχει σεξουαλική έλξη, θα αξιολογήσετε την υπάλληλο καλύτερα από μια άλλη που δεν είναι εμφανίσιμη. Όταν μια γυναίκα είναι ελκυστική θα την βαθμολογήσετε πιο ψηλά.' Το ακροατήριο τον κοιτάει με ανοιχτό στόμα. Ένας από τους εκκολαπτόμενους: 'τι εννοείτε;' Ο υψηλά ιστάμενος αποκρίνεται: 'όταν είσαι ερωτευμένος με μια γυναίκα, όλα πάνω της τα βρίσκεις τέλεια. Το ίδιο συμβαίνει όταν μια υπάλληλος σου αρέσει σεξουαλικά.'
Δήλωση. Καμία θέση, κανένας συμβουλευτικός τόνος αποφυγής. Δήλωση. Ουδέτερη έκφραση, έλαφρά πονηρό χαμόγελο. Και τελεία.
Άντρες, γυναίκες σε μια ζυγαριά που γέρνει σε ανάκατες κατευθύνσεις. Εκεί υπάρχει μια απόλυτη φυσικότητα να προωθούνται οι Γυναίκες που Αυτός γουστάρει  με όλα τα παρελκόμενα, βλ. ανέλιξη, μισθός, μπόνους.
Ας πηδήξουμε όλοι από μια γέφυρα στον δούναβη ή ας κρυφτούμε για σήμερα κάτω από τα παπλώματα μας.


πσ: η διαφήμιση του θηλυκού εργασιακού δυναμικού από εδώ


No comments: